luni, 17 mai 2010

Legea 143/2000 Incalca Constitutia Romaniei privind traficul si consumul ilicit de droguri.

 Am tot citit constitutia de cateva zile si am dat peste Articolul 26 care spune asa:  “Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.” Adica o persoana are voie sa faca ce vrea cu persoana lui atata timp cat nu incalca drepturile si libertatile altora, ordinea publica sau bunele moravuri. Iar legea 143/2000 privind traficul si consumul ilicit de droguri spune ca o persoana care cultiva, experimenteaza sau consuma plante din tabelul legii sa fie pedepsite de la 6 luni la 2 ani. Vreau sa spun ca aceste 2 se bat cap in cap si nu au nici un sens, Constitutia Romaniei imi da dreptul sa citez ''Dreptul de a dispune de ea insasi'' si legea asta nenorocita (care baga oameni in puscarie pentru consumul de droguri) imi zice ca nu am voie, ba mai mult, ma pedepseste cu 6 luni pana la 2 ani de inchisoare.
Explicatie: Daca eu consum o substanta ilegala in casa mea nu incalc nici o lege potrivit constitutiei, deoarece cand consum aceasta substanta ilegala (deocamdata) NU incalc drepturile si libertatea nimanui si nici nu deranjez ordinea publica sau bunele moravuri.
Concluzia este ca desi  aceasta lege e deja de 10 ani, nimeni nu s-a uitat sa vada daca este totusi o lege “buna” pentru o tara din U.E si daca respecta constitutia.
Noi am intrat in Uniunea Europeana in anul 2007 iar legea asta este din anul 2000 deci poate nu respecta normele U.E si ar trebui sa se analizeze din nou.
Voi ce credeti? e normal ca intro tara din Uniunea Europeana sa se incalce constitutia si un drept dat de constitutie? Eu cred ca nu si ca ar trebui sa fie revizuita.
Postati coment despre ce parere aveti ?

16 comentarii:

  1. am tot cautat cv destept de spus:))..contra argumente n-o sa aduc, un singur lucru ar fi de spus: avem legi stupide si sigur nu sunt doar astea care se bat cap in cap. din pacate traim intr-o tara in care majoritatea NU gandesc sau nu le pasa. sigur nu vor revizui legile pentru ca sa fim seriosi; mai probabil o sa traiesc sfarsitul lumii decat sa traiesc intr-o tara cu legi firesti...
    si apropo de politica..ma intrebam zilele astea. noi dc n-avem teroristi care sa arunce in aer casa poporului sau sa-l impuste pe Base? sigur n-ar fi o tragedie nationala :)) (glumesc, dar am dreptul sa visez)

    RăspundețiȘtergere
  2. Prima "doza" de marijuana e scutita de tribunal :), doar atat

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu sunt cu totul deacord cu tine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nemultumirea ta se cheama "neconstitutionalitatea legii" respective. Cand parlamentul - organul de legiferare al tarii - adopta legi, le trimite spre aprobare presedintelui care poate refuza o singura data din motive de neconstitutionalitate - in cazul asta, se trimite legea Curtii Constitutionale sau din alte motive - si in acest caz, se trimite legea inapoi parlamentului spre revizuire. A doua oara insa, preseidntele este obligat sa semneze si sa promulge legea.

    De asemenea, poporul ar putea sesiza neconstitutionalitatea dar asta implica strangerea unui nr mare desemnaturi si parcurgerea unor etape atat de numeroase incat te face s-o lasi balta!

    Pe de alta parte, in cazul in care ma ia garda pe sus ca am 0.7 la mine pentru consum propriu, in instanta pot sa ma apar cu articolul din Constitutie intrucat are putere mai mare decat o lege organica data de parlament si deci, voi avea castig de cauza.

    Totusi, pana cand Guvernul o sa-si dea seama ca impozitarea marijuanei cu 19% - adica legalizarea - aduce un venit IN PLUS bugetului de stat, pentru ca ea oricum se comercializeaza, chiar daca nu e impozitata, vom avea de asteptat.

    Pe de alta parte, profitul care se face din aceasta afacere este mai mare atata timp cat ea ramane in ilegalitate, pentru ca serveste interesele mafiei politice si a oamenilor puternici. Si-atunci, a cui interese aparam? Ale poporului sau ale puterii? Intrebarea mea este retorica.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bun ..sunt perfect de acord cu tine...dar in momentul de fata..mai se "chinuie " cineva pt legalizarea marijuanei?? ziceti-mi ceva nou :)

    RăspundețiȘtergere
  6. "Ioana N" are mare dreptate , niciodata nu o sa se legalizeze atata timp cat traficul ilegal aduce profit mai mare parlamentarilor.....Prin diferite cercuri am auzit de multi asa zisi " POLITICIENI" care invarteau kg...Da nah asta`i Romania....Daca maine s`ar legaliza s`ar strica pretul si nu le`ar mai convenii sa impoziteze 19% din 30-40 ron cand ei fac profit 100% cat timp o vand cu 50-60/g ....

    RăspundețiȘtergere
  7. 50/60 g? Poate nu ati auzit de ''marfa olandeza'' care se vinde cu 80/100 ron in unele regiuni ale tarii.Asa ca... legalizarea... va mai astepta probabil cel putin inca 10 ani de-acum in colo sau cine stie cat. Ps: ii dau dreptate Ioanei. Cunosc destule dedesubturi politice si intr-adevar asa este!

    RăspundețiȘtergere
  8. dude, voi despre ce vorbiti ?! in afara de mine, simplu consumator, cine ar fi suficient de retardat sa vrea legalizarea ?! iarba legala = pret de porumb/grau etc, adica undeva la 6j de bani pe kil:))) valoarea actuala nu e intrinseca, ci doar foarte mare prin prisma ilegalitatii si contrabandei... in puscarie,de ex, din cauza securitatii, ajunge la cateva milioane gramu, if you got my point!

    RăspundețiȘtergere
  9. As dori sa imi deschid un grow shop in cluj , actualmente traiesc in Spania unde e legal . Ce ziceti oameni buni ? sau e o nebunie care mar baga direct la bulau?

    RăspundețiȘtergere
  10. Am si eu o intrebare....am fost prins cu 0,50 marijuana de jandarmi ce mi se poate intampla???

    RăspundețiȘtergere
  11. ...da' nu pedepseste nimeni consumu'. Mai citeste o data legea si revizuieste-ti "explicatia". Posesia, cultivarea, astea-s alte treburi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sancţionarea traficului şi a altor operaţiuni ilicite cu substanţe aflate sub control naţional
    Art. 2
    (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.
    (2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

    http://legeaz.net/legea-143-2000/art-2

    RăspundețiȘtergere
  13. CAPITOLUL II
    Sancţionarea traficului şi a altor operaţiuni ilicite cu substanţe aflate sub control naţional
    Art. 4
    (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă.
    (2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 5 ani.
    Legea 143 din 2000 actualizată prin:
    Lege nr. 522/2004 - pentru modificarea şi completarea Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri din 24 noiembrie 2004, Monitorul Oficial 1155/2004;

    Detalii: http://legeaz.net/legea-143-2000/art-4

    RăspundețiȘtergere
  14. CAPITOLUL II
    Sancţionarea traficului şi a altor operaţiuni ilicite cu substanţe aflate sub control naţional
    Art. 15
    Nu se pedepseşte persoana care, mai înainte de a fi începută urmărirea penală, denunţă auto rităţilor competente participarea sa la o asociaţie sau înţelegere în vederea comiterii uneia dintre infracţiunile prevăzute la art. 2-10, permiţând astfel identificarea şi tragerea la răspundere penală a celorlalţi participanţi.

    Detalii: http://legeaz.net/legea-143-2000/art-15

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu se pedepseste persoana care denunta organizatia sau propria participare in organizatia respectivai inainte de inceperea penala


    Si cel care denunta organizatia sau participarea sa in cadrul acesteia dupa inceperea urmariri penale i se va reduce durata/sansctiunea la jumatate.

    Si daca sentinta le da la toti 5 anisori la facultate, intra si papagalul 2 ani jumate si daca mai are noroc sa scape viu de acolo sigur o sa mearga in carucior toata viatza

    RăspundețiȘtergere
  16. De ce CannaSeeds.ro?
    Pentru ca noi comercializam seminte de cannabis originale (autoflower, regular), chiar de la furnizori autorizati din Olanda, Spania, Italia. Poate ca preturile sunt putin mai mari decat pe alte site-uri, dar aveti garantia ca ce comandati este original si vine in ambalaj original direct de la furnizor, noi doar etichetam produsele cu sigla CannaSeeds.

    RăspundețiȘtergere