marți, 18 mai 2010

Run from the CURE.

Nu are rost sa incerc sa schimb pareri si opinii personale. Fiecare individ are dreptul sa creada ce vrea si are dreptul la libera exprimare. Am gasit informatii cum ca substanta THC pe care o contine marijuana ar produce cancer sau alte boli, insa tot ce am gasit era trecut sumar fara prea multe detalii sau studii concrete, nume de cercetatori s.s.m.d.p.
Tetrahidrocanabinolul (THC) are defapt o actiune antitumorala. Acest fapt e bazat pe o cercetare facuta in Madrid pe 45 de cobai. In prima faza cercetatorii au injectat toti cobaii cu celule canceroase umane. La 20 de zile dupa administrarea celulelor, 15 cobai carora nu li s-a facut o injectie cu THC au murit. Restul au trait de 2 ori mai mult, 6 reusind chiar sa se vindece complet. Astfel rezulta ca administrarea de THC la nivelul creirului nu are efecte secundare. Un cercetator de la Harvard, Len Horowitz, declara urmatoarele: “THC-ul are un effect de suprimare asupra unor celule canceroase”. Desi se speculeaza ca marijuana omoara neuronii s-a demonstat contrariul. Nu numai ca THC-ul nu omoara neuroni, ci stimuleaza cresterea celulelor nervoase si  dezvolta materia cenusie. Cercetatorii din echipa condusa de Gary Wank au putut demonstra faptul ca substanta dezvolta efecte positive asupra creierului.
Totusi, de ce e ilegala? Simplu…pentru ca nu e rentabil! De ce sa vindece o planta (daca ar fi legala) cand companiile farmaceutice castiga miliarde de euro anual de pe urma bolnavilor de cancer?! Desi nu pare atat de importanta, o companie farmaceutica e una dintre sursele economice cele mai importante ale unei tari. Daca s-ar legalize marijuana si oamenii ar consuma-o ca pe o planta medicinala (si nu numai) s-ar produce un declin economic mai mare decat cel existent J. Iar multe fabrici de medicamente ar da faliment. Si poate o sa ganditi “Si ce? O sa se redreseze, gasind metode alternative de a fabrica medicamente cu THC si tot o sa vanda si o sa faca o gramada de bani.” Din nou, tot ce e posibil…dar daca lumea ar deschide ochii si ar vedea cu adevarat ce poate face ceva atat de mic, cate boli poate trata o simpla plantuta, cu siguranta ar trece 10, poate chiar mai multi ani pana la o redresare a pietei farmaceutice. Va intrerbati ce boli vindeca? Tocmai cele care se presupune ca le produce; de la artrita la pierderea apetitului, depresii, glaucoma, perkinson, diabet, schizofrenie, epilepsie, astm, hipertensiune, cancer sau scleroza multipla in placi, intrucat ajuta la protejarea mielinei.

Pe un alt blog am gasit un citat de-al lui Raku: “daca voi ne dati asa alool si tutun, iarba ar trebui s-o dati ca pe paracetamol” J

Si nu in ultimul rand un link catre un documentar interesant.  enjoy ;)

2 comentarii:

  1. poti sa dai si un link catre studiul facut in Madrid ?
    oricum ... bravo .... mai lucreaza putin la SEO :P .. in rest ...ff bune articolele

    RăspundețiȘtergere
  2. Ulei CBD ORIGINAL OLANDA, doar pe www.cannaseeds.ro !

    RăspundețiȘtergere